You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Konačno bez drame!

Detalj sa utakmiceKaštel Stari, Gradska dvorana, 02.04.2005.
2.HRL-jug, 17.kolo
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK ŠIBENIK 25:20 (12:10)

Odličnom, na trenutke fanatičnom obranom dugoraćani su došli do zaslužene pobjede protiv ekipe Šibenika. Nakon završetka utakmice ono malo "redovnih" gledatelja u nevjerici je gledalo u igrače dragovoljca i pitalo se da li je moguće da nisu prisustvovali dramatičnoj završnici, da li je moguće da su dragovoljci od prve do zadnje minute odigrali dobro - bez black-outa, da li je moguće da su cijelu utakmicu kontrolirali igru i rezultat…!?…, E PA MOGUĆE JE I TO!? (čuda se ne događaju svaki dan, ali bit će ih sve više)…Napokon su dugoraćani upozoreni dobrim rezultatima šibenćana ozbiljno shvatili svoje protivnike, te su od prve minute zaigrali čvrsto i borbeno. Znali su da im najveća opasnost prijeti sa sredine i lijevog beka  te su tako i postavili obranu. Sredinu su odlično držali Čulić i Budimir, dok je nešto problema bilo na domaćoj desnoj strani…

Dragovoljci su bolje otvorili utakmicu i poveli 2:0, da bi gosti izjednačili na 2:2, da bi domaći opet poveli i vodili cijelo poluvrijeme gol, dva. U 15.minuti Stipičić zarađuje drugo isključenje što je rezultiralo prisilnom zamjenom u fazi obrane Stipičić-Skender.
Iako smo svi bili skeptični šta se tiće "Skenderove obrane" on ju je odigrao fantastično i potpuno zaustavio jedinu enigmu - šibenskog kapetana Vlaića.

Ali šta vridi fantastična obrana kad napad nikako ne štima?! Tako do poluvremena dragovoljci ne uspijevaju stvoriti osjetniju razliku, pa se na odmor odlazi sa +2 (12:10).

Drugi dio počinje golom gostiju za 12:11, a onda počinje razdoblje odlične igre Hrvatskog dragovoljca u kojem stvaraju razliku od +6 (19:13) koju zahvaljujući raspoloženim Vojnovićem i Tokićem u napadu, te Čulićem, Budimirom, Skenderom i posebno raspoloženim vratarom Marasovićem u obrani uspijevaju bez problema održati do kraja utakmice.
Ovo je velika pobjeda Hrvatskog dragovoljca posebno jer je izborena protiv jako dobre i perspektivne ekipe Šibenika.

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC
Dudaš, Lazarušić, Ivanišević, Vojnović(5), Pavić(2), Skender(1), Pleić(4), Budimir, Siničić, Čulić, Marasović, Tokić(7), Stipičić(5)
Trener: Z.Grubiša
Pom.trener: K.Glavica

RK ŠIBENIK
Karabuva, Pralija(1), Bilić(1), Nakić(6), Lugović, Dželalija(3), Škorić, Cinotti, Miliša(1), Jurić, Šimac(1), Vlaić(7), Budinčević, Purušić
Sl.predstavnik: Z.Tucanović
Trener: Z.Cvjetković

Suci: Jeramaz i Sršen (Metković)

Detalji s utakmice...